ASİLHAN ARSLAN YİNE UMUT OLDU...


Bu haber 2020-12-24 21:10:57 eklenmiş ve 1950 kez görüntülenmiştir.

   24 Ocak depremi ve ardından  yaşanan pandemi süreci, Elazığ iş dünyasını ciddi manada sarstığı ve büyük ekonomik kayıpların yaşandığı ilimizde, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Cumhurbaşkanlığı kararıyla yürürlükte olan istihdam teşvik,destek ve tedbirleri en iyi şekilde degerlendirerek,bu süreçteki  tüm talepleri ilgili mercilere taşıyayarak sorumluluğununu en iyi şekilde yerine getirmeyi başarmıştır.
  Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 2021 yılında da  '‘Daha fazla yatırım, üretim, ihracat ve
istihdam’' olarak belirlediği, bu hedef de  iş dünyasının toparlanması için, talep ve beklentilerin ilgili birimlere sunmaya ve dile getirmeye devam edecekleri bu yolda azim,istek kararlılıkla başarıyla yol aldığı, yol almaya da devam edeceği hakikati de gözler önünde.

 TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ iş dünyasının yeni yıla güçlü  bir başlangıç yapması, kaynaklarının ekonomiye kazandırılması, yeni yatırımların önünün açılması, yüksek katma değerli ürünlerle ihracatın büyütülmesi, iç ticaretin canlanması, mevcut işletmelerin ayakta kalabilmesi, aktif ticaretin içinde görülmesine rağmen deprem ve Covid-19 nedeniyle pasif olan işletmelerin yeniden aktif hale getirilmesi ve istihdam sorunun çözümü için belirtiği  talepleriyle  bunu birkez daha ispatlamıştır.

İşte Başkan Arslan Tarafından açıklanan  gerekli Talepler:

_Sosyal izolasyon kuralları gereği kapalı olmasına karar verilen işyerlerinin kapalı kaldıkları dönem için beyanname verme, bildirim ve ödeme gibi vergisel yükümlülüklerinin askıya alınması ve bu işletmelere bir evvelki vergi döneminde beyan edilen karları tutarında faizsiz kredi desteği verilmesi.
_ Vergi yapılandırmasına ek olarak, matrah artırımı ile stok, kasa ve sicil affı iş dünyamızın can kulağıyla beklediği düzenlemelerdir. Bu hususta KOSGEB Acil Destek Kredisine başvuru yapmış olan yaklaşık 14 bin işletmeden ancak 6 bin 400’ü destek alabilmiştir. Bu destekten istifade edemeyenler için 2021 yılı başında yeni bir düzenleme çok ivedi bir ihtiyaç ve beklentidir.
_Genelge ile faaliyetleri durdurulan veya faaliyetleri kısıtlanan işletmeler başta olmak üzere kiracı durumunda olan tüm işletmelerimize kira bedelleri tutarında bir kısmı hibe olmak üzere, faizsiz veya düşük maliyetli kira yardımı sağlanması, ayrıca bir süre için kira stopaj oranının sıfıra indirilmesi de kayda değer bir destek olacaktır.
_Pandemi sebebiyle oluşan iş kaybını telafi etmek üzere ilave olarak işe alınan çalışanımızın ‘deneme süresi’ ile sınırlı olmak üzere işten çıkarma yasağı kapsamına dahil edilmemesinin özellikle sanayi sektöründe yeni istihdamın önünü açacağı kanaatindeyiz.
_ İş dünyamızın medikal ve müteahhitlik başta olmak üzere birikmiş kamu alacaklarının var olan kamu borçlarından mahsup edilmesi ve bu alacakların teminat olarak değerlendirilmesi veya ödenmesi özel sektörün finansman talebini ciddi ölçüde azaltacak bir düzenleme olacaktır. Bu düzenlemenin faiz oranlarının geri gelmesi sürecine de katkı sunacağını ön görmekteyiz.
_Deprem sonrası ve Pandemi sürecinde yapmış olduğumuz anket çalışmalarında kapanan veya ciddi ciro kaybı yaşayan işletmelerimizin başta finansmana ulaşma olmak üzere ilave desteklere ihtiyaç olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Bu işletmelere kira vb giderleri için doğrudan destek verilmesi ilebirlikte, vergi, prim, kredi ödemelerinin de ertelenmesi hayati öneme sahiptir.

2021 Teması olan ‘Daha Fazla Yatırım, Üretim, İhracat ve İstihdam’ hedeflerine  ulaşmak içinde;

_Elazığ 2.OSB’nin altyapı ihale süreçlerine kaynak aktarılarak çalışmaların hızlandırılması,
_Tarıma Dayalı Besi OSB’nin altyapı ihale süreçlerine kaynak aktarılarak çalışmaların hızlandırılması,
_Elazığ Jeotermal Sera OSB’nin kurulumu için kaynak aktarımı yapılması,
_ Karakoçan, Palu, Kovancılar Karma OSB için kaynak aktarımı yapılması,
_ Sektörel Sanayi Siteleri için kaynak aktarımı yapılması,
_Tarım ve Hayvancılık için büyük önem taşıyan sulama projelerinin sonuçlandırılması,
_ Elazığ TSO ve Paydaşlar öncülüğünde kurulumu yapılan 5 ayrı üretim Kooperatifi ve Birlik için altyapıların kurulması ve sürdürülebilir haline getirilmesi için kaynak ve ihtiyaçlarının karşılanması,
_ FKA ve KOSGEB üzerinden Elazığ özelinde yeni destek paketleri oluşturulması.

 Evet şehrin iş dünyasını her türlü sorun ve isteklerini  kendilerine  ilke edinip  çözüm yolları sunup,çözmek  için gayret gösteren ETSO Başkanı Asilhan Arslan yeni yılda da Elazığ'ın ve  Elazığlı'nın  umudu oldu.

Yaptıklarınız ve yapmayı  istediğiniz hedef ve taleplerinizle  girmiş olduğunuz bu istikrarlı yolda yolunuz  açık olsun Sayın Başkanım..

ETİKETLER : #Asilhan Arslan #umut #yeniyıl #işdünyası #elazığ #ekonomi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye