Bilal Çoban’dan; “Yatırıma Davet ve Koordinasyon Platformu” Önerisi…

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban deprem bölgesinin ekonomik olarak yeniden ayağa kaldırılması hedefiyle açıklanması beklenen Cazibe Merkezi Programının Elazığ adına çok önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Sayın Valimiz koordinasyonunda Meslek Örgütleri, Medya Kuruluşlarımız, SİAD’lar ve ilgili kurumlarımızın katılımı ile ‘Yatırıma Davet ve Koordinasyon Platformu’ kurarak bu süreci ilimiz adına yatırım ve istihdam açısından tarihi bir dönüm noktasına çevirelim” dedi.
Bu haber 2023-03-13 12:29:22 eklenmiş ve 144 kez görüntülenmiştir.

  HAZARSAM Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban konuya ilişkin değerlendirmesinde, “11 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketinin ardından deprem bölgesinin sosyo ekonomik kalkınma ve gelişmesi hedefiyle Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Cazibe Merkezi Programının kapsamının genişletileceği açıklanmıştır. Bu çok değerli adımı biz Elazığ olarak heyecan içinde beklemekteyiz. Zira kamuoyumuzun yakından bildiği gibi özellikle yatırımların, istihdamın, ihracatın, ticaretin ve genel anlamda tüm ekonomik yapının etkileneceği 23 maddelik Ekonomik Tedbirler Paketimizi yayınlamış ve her bir maddenin domino etkisiyle birbirini etkilediğini ve şehrimizin gelecek 100 yılına etki edeceğini ifade etmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından bizlerde Resmi Gazetede yayımlanacak olan yeni uygulama yönetmeliğini heyecan içinde beklemekteyiz.

Elazığ Yatırıma Davet ve Koordinasyon Platformu Çok Önemli Hizmetler Verecektir…

Zira 2017 yılından beri Cazibe Merkezi içerisinde yer alan Elazığ’da, yeni uygulamayla birlikte ilimizin tamamı artık 6. Bölge Teşvik Desteklerinden istifade edecektir. Yatırımlar açısından çok önemli destek unsurlarının yer alacağı yeni uygulamanın Elazığ adına tarihi bir dönüm noktası olması için ilimizin tam koordinasyon ile süreci yönetmesi gerekmektedir. Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak, Sayın Valimiz öncülüğünde Meslek Örgütlerimiz, SİAD’lar, Medyamız ve konuya ilişkin kurumlarımızın katılımı ile ‘Yatırıma Davet ve Koordinasyon Platformu’nun ivedilikle kurulması ve kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarını yaparak bu plana sadık kalacak şekilde koordinasyonun her boyutu ile sağlanması çok değerli olacaktır.

Elazığ’a Yatırım İçin Nedenleriniz Var…

Zira hem ülkemiz genelinde, hem de yurt dışında ilimizin yatırımlar açısından elde ettiği bu avantajların hem iş dünyasına hem de ilgili kesimlere anlatılması gerekmektedir. Bu yıl özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana gibi illerimizde ‘Elazığ’a Yatırım İçin Nedenleriniz Var’ mantığı ile ‘Tanıtım Günleri’ organizasyonlarının yapılması ve bunun ön hazırlıklarının hem görsel, hem işitsel hem de tanıtım videoları ile profesyonelce hazırlanması gerekmektedir.

Altyapı Hazırlıklarını Hızlandırmamız Gerekiyor…

Yeni uygulama ile Elazığ’ın ilçeler bazında da tamamının 6. Bölge kapsamında yer alması ile tüm ilçelerimizin yöreye uygun kaynaklarının ekonomiye kazandırılması imkanı hasıl olmuştur. Bu nedenle özellikle yatırımcılar için altyapısı hazır alanların bürokratik engellemeler olmaksızın kolaylaştırıcı ve yol gösterici şekilde platformun tam yetkili kılınması bu süreçte önemli bir avantaj olacaktır.

   Ayrıca, Elazığ için çok değerli olan ve altyapı çalışmaları devam eden TEKNOVA OSB ile Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’nin çok hızlı bir şekilde altyapılarının tamamlanarak yatırımcıların hizmetine sunulması bu dönemde Platformun en önemli görevlerinden biri olmalıdır. Yine, Platform ülkemizde başta Elazığlı iş insanlarımız olmak üzere, bilgi, birikim ve sermayeleriyle Ülkemiz ekonomisinin önemli firmalarını yerinde ziyaret ederek Elazığ ilimizin avantajları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak yatırıma davet etme takvimi oluşturmalıdır. Platform bu süreçte hem iş dünyası, hem bürokrasi hem de siyaset mekanizmasında lobi faaliyetlerini güçlendirerek sürecin tüm boyutlarını yöntemlidir.

Elazığ Bölgenin Çekim Merkezi Olabilir…

Son yaşanan büyük depremler sonrasında ilimiz nüfusu 100 binin üzerinde bir artış göstermiştir. İlçelerimiz bile yoğun bir nüfusu barındırmaktadır. Deprem bölgesindeki illerde hayatın normalleşmeye başlama süreci göz önüne alındığında bu yoğun nüfusun çok büyük bir kısmı gittikleri illerde kuracakları yeni düzenle kalıcı olacaklardır. Bu nedenle Organize Sanayi Bölgelerimizin hızlı tamamlanmasının yanında bu yapılara entegre şekilde Sektörel Küçük Sanayi Siteleri yeni ve daha büyük kapasiteli İŞGEM’ler de kurularak hem sanatkarlara hem de küçük imalatçılara imkan sağlanmalıdır.

Ajansı Kaynaklarını Kullanımı…

Cazibe Merkezi Programı kapsamında kamunun kullanımına açık olan çağrılar veya aktarılan bütçelerin bu dönemde sadece yatırımların altyapısına yönelik kullanılması, Kalkınma Ajansı ve DAP kaynaklarının bu doğrultuda ciddi boyutlarla yükseltilmesi için Platformun aksiyon alması gerekmektedir.

Elazığ Yatırıma Davet ve Koordinasyon Platformu’nun tüm bu gerekçelerle kurulumu için Sayın Valimizin öncülük etmesi, sürecin hassas bir şekilde yönetilmesi ve zamanının efektif kullanımı göz önünde bulundurularak hızlı karar alınmasını önermekteyiz.

Bu sürece Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak her türlü desteği vermeye ve katkı sağlamaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bu düşüncelerle bir kez daha büyük felakette hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, ülkemizin bir daha böyle afetlere maruz kalmamasını Yüce Allah (c.c)’dan niyaz ediyorum” ifadelerinde bulundu.

CAZİBE MERKEZİ PROGRAMI İLE YATIRIMCILARA ÇOK ÖNEMLİ DESTEKLER GELİYOR

- İşletme döneminde enerji giderlerinin yüzde 30’u toplam 10 milyon lirayı geçmemek üzere 3 yıl boyunca destekleniyor.

- Makine ve teçhizat alımlarında KDV istisnası, ithal makine için gümrük vergisi muafiyeti sağlanıyor.

- Kurumlar vergisi yüzde 50 yatırıma katkı oranına göre yüzde 90 indirimli olarak uygulanıyor.

- 10 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi ve işçi hissesi desteği

- Yatırım yeri tahsisi sağlanıyor.

- Üst limiti 1.8 milyon lira olmak üzere; TL kredilerde 7 puan, döviz kredilerinde 2 puan indirim yapılıyor.

- İmalat sanayindeki yatırımlara inşaat gideri için KDV iadesi sağlanıyor, imar ile ilgili bina inşaat, yapı kullanma izni, parselasyon harcından istisna sağlanıyor.

- İnşa edilen binalar 5 yıl süreyle bina vergisi muafiyetinden, teşvik süresi sonuna kadar ise arazi vergisi muafiyetinden yararlanıyor. dedi.

ETİKETLER : #bilal çoban #Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ELAZIĞ HABERLERİ haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye