Kadına Yönelik Şiddete Ortak Olunmamalı Ve Seyirci Kalınmamalıdır.


Bu haber 2015-11-27 16:05:14 eklenmiş ve 858 kez görüntülenmiştir.

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik şiddetle mücadele günü olması sebebiyle Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı yapılan yazılı açıklamada söyle denildi;

Kadına yönelik şiddet “kamusal veya özel yaşamda kadınlara fiziksel, cinsel veya psikolojik acı, ıstırap veren ya da verebilecek olan cinsiyete dayanan bir eylem, tehdit, zorlama, keyfi olarak özgürlükten, ekonomik gereksinimlerden yoksun bırakma” olarak tanımlanıyor.

25 Kasım gününün kadınlarla ilgili diğer günlerden önemli bir farkı vardır. O da dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve kız çocuklarının giderek artan ve çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları cinsiyete dayalı şiddete odaklanılmış olmasıdır. Bugün, kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadını hem de tüm toplumu saran sosyoekonomik koşullar, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerle birlikte değerlendirilmelidir.

KİMLER ŞİDDET UYGULUYOR?

1. Kadına yönelik şiddet uygulamanın normal olduğu bir kültürde yetişmek,

2. Düşük eğitim seviyesine sahip olmak

3. Çocukluk döneminde şiddete maruz kalmak

4. Çocukluk döneminde kadına yönelik şiddete tanıklık yapmak,

5. Alkol bağımlılığı, antisosyal kişilik özellikleri

6. Çok eşli olanlar ve kadınlar tarafından sadakatsizlikle suçlananlarda şiddet uygulama davranışı daha sık görülmektedir.

 

HANGİ KADINLAR DAHA ÇOK ŞİDDETE MARUZ KALIYOR?

1. Daha önce şiddete maruz kalan kadınlar

2. Kendisi de çocuklarına ya da diğer insanlara şiddet uygulayan kadınlar

3. Evlilik sorunları yaşayan kadınlar

4. Boşanmış ya da boşanmak üzere olan kadınlar

5. Düşük eğitim seviyesine sahip kadınlar

6. Düşük maddi gelire sahip kadınlar

 

Kadına yönelik her türlü şiddet; acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlalidir. Aynı zamanda toplumu derinden yaralayıp zayıflatmakta, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunudur. Kadına yönelik şiddete ortak olunmamalı ve seyirci kalınmamalıdır.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Kasım ayı boyunca Ruh Sağlığı Birimi tarafından Elazığ İlindeki ASM’lere gelen vatandaşlara “Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın ve Çocukların Yasal Hakları” konulu broşür verilerek bilgilendirme yapılmıştır.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye