Anasayfa
Masaüstü Görünüm
Geri Dön

Ömer TORAMAN' dan "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" Mesajı

Vali Ömer Toraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 Ömer Toraman yayımladığı mesajında;

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.

Büyük ve güçlü bir Türkiye için ömrünü ülkesine ve milletine adayan, başardığı işlerle dünya tarihinde de derin izler bırakmış saygın bir devlet adamı olan Atatürk, sadece Türk Milleti’nin değil, esaret altında yaşayan bütün milletlerin gönlünde taht kurarak, tarihteki müstesna yerini almıştır. Millî mücadeledeki önderliği ve askeri dehasıyla milletimize ve ordumuza önderlik ederek hür yaşama kararlığındaki Türk Milleti’ni aydınlık günlere kavuşturmuştur.

Dünya tarihine yön vermiş asil bir milletin fertleri olarak bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal’in “En büyük eserim” dediği ve genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyet’in ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba, ona olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır.

Şüphesiz ki içinde bulunduğumuz yeni yüzyılın büyük ve güçlü Türkiye’si yarının sahipleri olan çocuklarımızın omuzlarında aynı şuur ve inançla müreffeh yarınlara taşınacaktır.

Bu düşüncelerle, vefatının 85’inci yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, aziz vatanımız için fedai can eyleyen şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.Ruhları şad olsun. Dedi.

Günün Diğer Haberleri